bel ons meteen
LAATSTE GARAGES TE KOOP
Knokke in uitvoering

Matuvu

Albertplein wordt échte place MATUVU

De gemeente Knokke-Heist heeft met de private ontwikkelaars PSR (Jan De Nul Group) en Goethals Promotor een overeenkomst gesloten voor de heraanleg van het Albertplein gelegen aan de Zeedijk. De geplande vernieuwing van de ‘place MATUVU’ omvat de bouw van een 2-laagse ondergrondse parking, de renovatie van de bestaande nutsleidingen en riolering, alsook de volledige bovengrondse herinrichting van het publieke plein. Het Albertplein wordt een échte ‘place MATUVU’ door de hoogwaardige en weidse pleinaanleg van gevel tot gevel alsook de bouw van een eigenzinnig en prestigieus glaspaviljoen vormgegeven door Architect Philippe Samyn and Partners.

Parkeren in stijl onder een eigenzinnig  glaspaviljoen omringd door water. Zien en gezien worden op een weids tapijt. 

Lees meer

De plannen voor de nieuwe ‘place MATUVU’ zijn meer dan ondergronds parkeren alleen, maar doen dromen in een zee van ruimte.  Het centrale koepelvormige horecapaviljoen bovenop het vernieuwde plein is een ode aan het licht. De koepel wordt gemaakt van twee soorten extra helder kristalglas. De ene helft van de glasdriehoeken bestaat uit gewoon spiegelend glas, terwijl de andere helft volledig is ontspiegeld. “Dat wekt een gevoel van oneindigheid en vrijheid op, dat nog eens wordt versterkt door de waterspiegel rondom het paviljoen waardoor de halve bol een volledige bol lijkt. Het opzet is om het Albertplein te doen heropleven, om mensen te lokken om te komen kijken, om te worden bekeken en om weg te dromen met de zon op de huid en de blik op de zee”. De publieke ruimte tussen de Kustlaan, de Zeedijk en de bebouwde zijgevels  wordt volledig bedekt met een groot rechthoekig tapijt van 67 m x 30 m in een schaakbord met zwarte en witte platen die aan alle vier zijden zijn uitgezet door franjes die ook afwisselend zwarte en witte strepen vertonen. Dit tapijt heeft een internationale uitstraling en roept het beeld van reizen op. Deze knipoog naar de rest van de wereld bezorgt de ‘place MATUVU’ van morgen een eigenzinnige en artistieke toegevoegde waarde.

Informatie inwinnen ?

Om buurtbewoners en belanghebbenden passend te informeren over de voorliggende bouwplannen, de beoogde fasering van de werken, de werfinrichting, de minder hinder maatregelen en toegankelijkheid werd een specifieke projectwebsite gelanceerd waarop alle beschikbare projectinformatie en een antwoord op de meest gestelde vragen terug te vinden is: www.matuvu-knokke.be.

Extra foto's


Vraag vrijblijvend info aan over dit project

Voornaam (*)
Naam (*)
E-mail (*)
Telefoon
Vraag of opmerking© 2022 Goethals Promotor BV - Nijverheidslaan 76, 9250 Waasmunster - BTW BE 0838.514.025
privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Goethals Promotor gebruik van cookies. Meer informatie   OK